Ο Βασίλης Παπαζήσης, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της THALIS-ES έφυγε πρόωρα από κοντά μας τον Αύγουστο του 2022.

Ο Βασίλης ήταν ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος της πράξης: Με όπλο τις σπουδές του, την αποφασιστικότητα του και την διαίσθηση του έκτισε την περασμένη τριακονταετία υγιείς επιχειρηματικές δραστηριότητες στο τομέα του περιβάλλοντος. Ενέπνευσε και κινητοποίησε ένα πολυπληθές και ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό. Οι επιχειρήσεις του καλύπτουν σήμερα καθημερινές ανάγκες διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και ύδρευσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα.       

Ο Βασίλης ήταν εμπνευσμένος, χαρισματικός και πρωτοπόρος επιχειρηματίας: Λειτουργούσε με διορατικότητα και σχέδιο. Πνεύμα ανήσυχο, γεννούσε καινοτόμες ιδέες και αξιοποιούσε τις ευκαιρίες με υπευθυνότητα. Ήθελε να έχει πλήρη αντίληψη των μεγάλων προκλήσεων, των ευρύτερων επιπτώσεων και προοπτικών πριν επικεντρωθεί στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Επεδίωκε πάντοτε μέσα από την δική του δραστηριότητα να συμβάλλει στη γενικότερη πρόοδο των τοπικών κοινωνιών και στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Από όλες τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε διαχρονικά η THALIS-ES ήταν το αγαπημένο του δημιούργημα. Ο καθαρός προσανατολισμός της εταιρείας στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής φέρει τη δική του σφραγίδα.   

Ο Βασίλης ήταν πάνω από όλα ένας βαθιά κοινωνικός άνθρωπος και ενεργός πολίτης: Πίστευε ότι η πραγματική οικονομική πρόοδος έχει ισχυρό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Γνώριζε πως καμιά μεταρρύθμιση δεν στεριώνει μόνο με νομοθετικές ρυθμίσεις και εισαγωγή τεχνολογιών. Απαιτεί ενεργούς εμπλεκόμενους φορείς, εμπνευσμένες τοπικές ηγεσίες, πρωτοπόρους επιχειρηματίες, καταρτισμένους εργαζόμενους και συνειδητούς πολίτες. Με συγκροτημένες παρεμβάσεις συμμετείχε στον δημόσιο διάλογο για τα μεγάλα θέματα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Μοναδική του επιδίωξη ήταν να αναδείξει αποτελεσματικές και κοινά αποδεκτές λύσεις για να επιταχυνθεί η μετάβαση σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης στην χώρα μας.

Όλοι εμείς που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν με τον Βασίλη ως συνεργάτες, εργαζόμενοι και φίλοι γνωρίζουμε ότι χάθηκε ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Ένας αισιόδοξος άνθρωπος που αντιμετώπιζε όλες τις προκλήσεις της ζωής με το χαμόγελο στα χείλη. Δυστυχώς, είναι τελικά η απώλεια που μας αποκαλύπτει την πραγματική, βαθύτερη αξία των προσώπων. Όμως, το πέρασμα του από αυτόν τον κόσμο άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα που αποτελεί και μια παρακαταθήκη για όλους εμάς.

Θα λείψει πάνω από όλα από την οικογένεια του, την αγαπημένη του σύντροφο στη ζωή Θεοδοσία και τις κόρες του Μαρία και Ευγενία. Θα λείψει από τους γονείς του και τα αδέλφια του Γιώργο και Γιάννη. Θα λείψει από όλους μας ως επιχειρηματίας, συνεργάτης, φίλος και κυρίως ως άνθρωπος με στέρεες αξίες.

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Βασίλη Παπαζήση με αισθήματα θλίψης και οδύνης αλλά και με την εδραιωμένη πεποίθηση ότι η προσπάθεια του θα έχει συνέχεια γιατί στηρίζεται σε ένα φιλόδοξο όραμα που το είδαμε να γίνεται πραγματικότητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την δική του εμπνευσμένη ηγεσία.